Algemeen


Natuurlijk kun je op de hondenschool van Hof Eclipse terecht voor gehoorzaamheidstrainingen vanaf puppy, maar dat is niet het enige. Wat deze hondenschool namelijk uniek maakt, is dat er, naast gehoorzaamheid diverse hondensporten worden aangeboden en aangeleerd, waarbij zeker telkens weer een stuk gehoorzaamheid aan bod komt. Echter, het plezier van de hond en daarmee ook van de baas staat voorop. Samen met uw hond bewegen is niet alleen leuk, maar het versterkt de band tussen mens en dier. Bovendien is sporten voor beiden gezond. U kunt, naast gehoorzaamheid, kiezen uit de volgende sporten: * Agility * Flyball * Treibball Deze sporten worden nader toegelicht als u op de bijbehorende link klikt.


Uiteraard kunt u ook kiezen voor een combinatie van deze sporten. U zou bijvoorbeeld eerst een half uurtje agility kunnen doen en daarna een half uurtje flyball. Of u kiest ervoor om elke les een andere sportvorm te proberen. U bepaalt wat er gebeurt, maar uiteraard zal ik u daarbij wel adviseren welke sport voor uw hond het geschiktst is. Bij al deze sporten is gehoorzaamheid nodig, dus ook daaraan zullen wij gedurende de lessen aandacht besteden, maar nu dus op een sportieve, speelse manier.

De Prijzen

  Of u nu voor gehoorzaamheids-
  lessen of lessen in een van de sporten kiest, de prijzen en lestijden zijn telkens hetzelfde:

  - 1 individuele les kost €25,00 en duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de concentratie van uw hond. Bij pups wordt uitgegaan van een half uur per les.

  - een strippenkaart van 3 individuele lessen (of 6 lessen van een half uur) kost €60,-. Deze lessen moeten binnen 6 maanden zijn ingewisseld.

  - U bepaalt zelf grotendeels wanneer uw les plaatsvindt. U belt of mailt voor een afspraak, of dat nu ’s morgens, ’s middags of
  ’s avonds is, door de week of in het weekend: indien het door u gekozen moment vrij is, kan uw les worden ingepland. Het wordt wel op prijs gesteld als u het even laat weten als u uiteindelijk niet kunt.

Agility

Agility (meer info)
Bij het Engelse Agility, ook wel behendigheid genoemd, is het de bedoeling dat uw hond volgens uw aanwijzingen een parcours met hindernissen doorloopt.

Flyball

Flyball (meer info)
Flyball is oorspronkelijk een spannende Amerikaanse teamsport, die natuurlijk eerst individueel aangeleerd moet worden en ook dan al enorm veel uitdaging biedt voor uw hond.

Treibball

Treibball (meer info)
Bij deze, van oorsprong Duitse, hondensport worden eveneens ballen gebruikt, maar deze zijn veel groter dan die van Flyball en moeten ook vooral niet in de hondenmond terecht komen.